Πεμπτη, 16 Αυγούστου 2018
 
Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2010 10:27:53
Ανακοινώσεις: 
 
Δελτίο τύπου
Είστε εδώ: Δελτίο τύπου 23/08/2010
 
ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
 
Έχοντας απώτερο σκοπό πάντα την πρόοδο την ανάπτυξη και εξυγίανση του νησιού μας και επειδή πιστεύουμε πως οι σωστές συμφωνίες γίνονται βάση αρχών,  εμείς οι συμμετέχοντες στόν συνδυασμό Μύκονος Επόμενη-Μέρα, προτείνουμε σε όλες τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις του νησιού μας την δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής και ενα πλαίσιο 10 αρχών. Το κείμενο έιναι το εξής:
   
ΠΛΑΙΣΙΟ 10  ΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
 
Μετά την προσπάθεια συνεννόησης των αυτοδιοικητικών κινήσεων του νησιού και τις διαφορετικές εκτιμήσεις που εκφράστηκαν εκατέρωθεν και με δεδομένο ότι περισσότερα είναι αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν προτείνουμε ένα πλαίσιο Γενικών Αρχών και Προγραμματικών Θέσεων και Δεσμεύσεων.
Ενα πλαίσιο Αρχών το οποίο θα μπορεί να διευρυνθεί μέσα από  την δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής και όσο το δυνατόν τη μεγαλύτερη συμμετοχή και  άλλων οργανωμένων δυνάμεων έκφρασης της κοινωνίας. Επί της ουσίας πρόκειται για μια προσπάθεια συνεννόησης όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων και θα αφορά τόσο την προεκλογική περίοδο που πρέπει να διέπεται απο εντιμότητα , πολιτικά επιχειρήματα και αξιοπρέπεια όσο και του νέου μοντέλου διοίκησης που απαιτείται να εφαρμόσει η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές τις 7-11-2010.
Εξάλλου τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες μιας διεφθαρμένης τοπικής εξουσίας που γέννησε οικονομικά σκάνδαλα που υποθήκευσε το μέλλον αλλά και την αξιοπρέπεια του νησιού μας.
Ενός νησιού που αναζητά καινούργιο πρόσωπο μέσα από μια ευρεία συνεργασία και σύμπραξη όλων των υγειών δυνάμεων και κινήσεων πολιτών. 
                                                                   
Προτείνουμε να δεσμευτούμε απέναντι στους συνδημότες μας ότι η
κάθε Κίνηση από μας με τους δικούς της τρόπους και μορφές θα
εφαρμόσει πολιτικές μέτρα και προγράμματα μέσα σε ένα αξιακό περίγραμμα που περιλαμβάνει:
 
1.Την ριζική αναδιάρθρωση των θεσμών του Δήμου, τη νομιμότητα στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών και τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών.
2.Την ρήξη με κατεστημένες αντιλήψεις νοοτροπίες όπου είναι αναγκαίες.
3.Την αποκατάσταση εμπιστοσύνης και σεβασμού στην σχέση Δήμου και Πολιτών.
4.Την προώθηση του μοντέλου της αειφόρου ανάπτυξης και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης βασισμένη στην παλιά οικολογική αρχή ‘σκέψου πλανητικά - δράσε τοπικά’.
5.Την εφαρμογή της συμμετοχικής δημοκρατίας μέσα από  συλλογική διαβούλευση και κοινή δράση.       
6.Την προάσπιση και προστασία του δημόσιου χώρου.
7.Την ενίσχυση της συμμετοχής νέων και γυναικών.
8.Την εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών και την κοινωνία της αλληλεγγύης
9.Την διεκδίκηση ουσιαστικού ρόλου σε θέματα υγείας,  
εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού και ελεύθερου χρόνου.
10.Την ασφαλή καθημερινή διαβίωση .
 
Καλούμε στά πλαίσια αυτά τις Δημοτικές Πρωτοβουλίες, Σχήματα,
Κινήσεις να συντονίσουμε τα βήματά μας να παντρέψουμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας σε έναν δρόμο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε .Σε ένα δρόμο πολύχρωμης συσπείρωσης χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς, σε ένα δρόμο συνύπαρξης διαφορετικών απόψεων και ιδεολογικών αφετηριών .
 
Για την δημοτική παράταξη ‘Μύκονος Επόμενη-Μέρα’
 
Ανδρέας Ν Φιορεντίνος
 
 
     
 
    

Πίσω
Αποστολή σελίδας με email  Αποστολή σελίδας με email
Εκπτύπωση σελίδας Εκπτύπωση σελίδας
Πάνω