20.7 C
Mykonos
Friday, September 29, 2023
HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ«Ιστορικές» στιγμές ενότητας για τον δήμο Μυκόνου: Γκέλος, Σαμψούνη και Κουσαθανάς συμπορεύονται...

«Ιστορικές» στιγμές ενότητας για τον δήμο Μυκόνου: Γκέλος, Σαμψούνη και Κουσαθανάς συμπορεύονται ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης» του Κ. Κουκά

Από τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια στην ιστορία της Μυκόνου φαίνεται να διαμορφώνει ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Ο Νίκος Γκέλος μέσω με ανάρτησή σου στην προσωπική του σελίδα στο facebook ανακοίνωσε την απόφασή να συμπορευτεί με την Πρωτοβουλία Δράσης και τον Κωνσταντίνο Κουκά για το καλό της ενότητας και του νησιού τονίζοντας ότι “η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού δημιουργεί τις συνθήκες για μια ομάδα που μπορεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Η σχετική τοποθέτηση:

Στη ζωή μου πάντα πορεύτηκα με αξιοπρέπεια και αίσθημα προσφοράς για τον τόπο μας. Γι αυτό και τα τελευταία χρόνια συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπηρετώντας πάντα τη δική μου αντίληψη, για το καλό του νησιού. Πριν από λίγους μήνες ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος και απηύθυνα ένα ανοιχτό κάλεσμα για τη συγκρότηση του συνδυασμού, «ΜΥΚΟΝΟΣ ΑΞΙΩΝ».

Όπως ήδη ενημέρωσα, αυτή η προσπάθεια δεν πέτυχε. Με δεδομένο ότι πίστευα και πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος για να μπορείς να προσφέρεις είναι η συμμετοχή και όχι η αποχή εξέτασα με πολύ προσοχή τις εναλλακτικές αυτοδιοικητικές προτάσεις, σε μία περίοδο όπου θα κρίνει πολλά για το μέλλον της Μυκόνου.

Στο πλαίσιο αυτό επέλεξα να συνεργαστώ με τον συνδυασμό «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» με την πίστη ότι η εμπειρία του παρελθόντος, η γνώση του τι πρέπει να γίνει και το κυριότερο η πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού δημιουργεί τις συνθήκες για μια ομάδα που μπορεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ελπίζω η προεκλογική περίοδος να έχει θετικό πρόσημο και να χαρακτηριστεί από κατάθεση προτάσεων, ιδεών και θέσεων και όχι πόλωσης, ύβρεων και αρνητικών χαρακτηρισμών. Όσοι αγαπάμε το νησί πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Ντίνα Σαμψούνη

Με μία ανακοίνωση που δεν αφήνει περιθώρια ««παρερμηνειών» η Ντίνα Σαμψούνη, μία «ιστορική» μορφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νησιού, αποδεικνύει περίτρανα ότι έχει τη δύναμη ψυχής και το πολιτικό θάρρος να συμπράξει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία Δράσης» και τον Κωνσταντίνο Κουκά.

Η Ντίνα Σαμψούνη ανοίγει τον δρόμο με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο για συμπράξεις και ενωτικές κινήσεις, σε όσες και όσους νοιάζονται για το καλό του νησιού μακριά από προσωπικές φιλοδοξίες και μικροπολιτικές λογικές.

Η σχετική ανακοίνωση:

Φίλες και φίλοι,
Μετά την απόφαση της παράταξής μας «Μαζί για την Μύκονο» περί μη καθόδου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και με δεδομένη πλέον την θετική αποτίμηση της συνεργασίας που αναπτύχθηκε την δημοτική περίοδο που διανύουμε, παίρνω την απόφαση σήμερα, να συμπορευτώ με τον συνδυασμό «Πρωτοβουλία Δράσης».

Η συνεργασία εκτός από το ρεαλιστικό της αποτέλεσμα, νίκησε κυρίως προκαταλήψεις και απέδειξε πως σε ένα περιβάλλον που εφαρμόζεται ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης, παρά τα όποια προβλήματα, τις συγκρούσεις και τις διαφοροποιήσεις, βρίσκει πάντα λύσεις στο δρόμο της συναίνεσης και του διαλόγου.

Η εποχή άλλαξε. Η Μύκονος, η σαγηνευτική αυτή γωνιά του πλανήτη, όπως και οι περισσότεροι τουριστικοί προορισμοί, βρίσκεται απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις και απαιτεί ένα ευρύτατο και αποτελεσματικό μέτωπο διεκδίκησης, μια νέα κοινωνική συμμαχία με την συμμετοχή αδογμάτιστων στελεχών και ενεργών πολιτών. Μια νέα προγραμματική ριζοσπαστική συμφωνία κυρίως με τους πολίτες και προσανατολισμένη στη προστασία του δημόσιου χώρου, των συλλογικών αγαθών και πρωτίστως της υγείας.

Μπορεί να υπήρξαν ή να υπάρξουν καλύτερες εποχές, αλλά αυτή εδώ είναι η δική μας και για αυτήν πρέπει να αγωνιστούμε, συλλογικά ανατρεπτικά, ρεαλιστικά.

Επιδίωξη σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, να υψώσουμε τείχος στη μισαλλοδοξία, την συκοφάντηση, τον ρατσισμό και την αλά καρτ δημοκρατία και κρίση. Εξάλλου, ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας!
Να μεγαλώσουμε την ψυχή μας, να φωτίσουμε το μυαλό μας ως άνθρωποι και ως κοινωνία, να πιστέψουμε στον συνάνθρωπο και στα δικαιώματά του ως πολίτη.

Αντώνης Κουσαθανάς

Στο πλευρό του Κωνσταντίνου Κουκά και μαζί με τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία Δράσης” θα είναι υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές του Οκτωβρίου και ο έμπειρος αυτοδιοικητικός του νησιού Αντώνης Κουσαθανάς.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η Διαχρονική Αυτοδιοικητική μου παρουσία , σε Συνδυασμό με τις ουσιαστικές προκλήσεις στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το Νησί μας , επιβάλει να πάρω ξεκάθαρη θέση για το ποιος υποψήφιος Δήμαρχος και ποια αυτοδιοικητική ομάδα συμπολιτών μας , αποτελούν σε αυτή την συγκυρία την καλύτερη επιλογή για τον Τόπο μας. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν πίστευα και δεν πιστεύω , ότι υπάρχουν αυτοί που τα κάνουν όλα καλά ή τα ξέρουν όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ