32.7 C
Mykonos
Thursday, June 13, 2024
HomeΔΗΜΟΦΙΛΗ"Numo Mykonos": Η "Numo Hotels & Resorts" παρουσιάζει τη νέα άφιξη στις...

“Numo Mykonos”: Η “Numo Hotels & Resorts” παρουσιάζει τη νέα άφιξη στις Κυκλάδες

Το boutique resort θα κάνει την είσοδό του πριν το καλοκαίρι του 2024 στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην παραλία του Καλαφάτη.

Μετά την επιτυχία του “Numo Ierapetra”, η “Numo Hotels & Resorts” παρουσιάζει το νέο της project στη Μύκονο. Το “Numo Mykonos” θα κάνει την είσοδό του πριν το καλοκαίρι του 2024 στην ανατολική πλευρά του νησιού, στην παραλία του Καλαφάτη. Από τις αγαπημένες παραλίες των σέρφερ παγκοσμίως, αποτέλεσε τη βάση για το πρώτο surf club του νησιού, ενώ το όνομά της αποκαλύπτει την σχέση της με τη ναυτική τέχνη, καθώς “Καλαφάτης” λεγόταν ο τεχνίτης που σφράγιζε τις σχισμές στα παλαιά ξύλινα πλοία. Πηγή έμπνευσης για το boutique resort αποτέλεσε η εποχή των δεκαετιών του ’60 και του ’70 που διαμόρφωσε το DNA του νησιού όπου συνυπάρχει η ανάγκη για δημοσιότητα αλλά και για διακριτικότητα. 

Numo Mykonos

“Το ‘Numo Mykonos’ είναι το επόμενο σημαντικό μας βήμα”, αναφέρει o Σπύρος Κουρής, Managing Director & Partner στη Numo Hotels & Resorts. “Όπως και στo ‘Νumo Ierapetra’, στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίζουμε μοναδικές τοποθεσίες, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με τις αντίστοιχες κοινότητες και αναδεικνύοντας τον καλύτερο εαυτό τους. Επιλέξαμε το νησί της Μυκόνου, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, για να αφήσουμε το δικό μας δημιουργικό στίγμα και να δείξουμε παράλληλα την προσωπικότητα του brand Numo σε ένα απαιτητικό αλλά τόσο δυναμικό κοινό”, καταλήγει.

Numo Mykonos

Η αρχιτεκτονική του κτηρίου

Το ξενοδοχείο συνεχίζει τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία της Numo που εμπνέεται από τον τόπο, τη φύση και τα παραδοσιακά υλικά και τα αναδεικνύει με έναν σύγχρονο και ευφάνταστο τρόπο. Στεγάζεται σε ένα αυθεντικό μυκονιάτικο κτήριο, η αρχιτεκτονική του οποίου ήταν αυτά που έδωσαν τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην interior designer και creative director Ιωάννα Μητροπούλου και το γραφείο της, Hotel IM, που επιμελήθηκε την ανακαίνισή του σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο What the Studio της Μαριάνθης Τσομλεκτσή και του Σίμου Αντωνιάδη.

Numo Mykonos

“Στους κοινόχρηστους χώρους, ο σχεδιασμός είναι ενιαίος και εξωστρεφής, κάνοντας την όλη εμπειρία ελκυστική, σαν να σε καλωσορίζει στην ιδιωτική του βίλα ένας καλός φίλος”, εξηγεί η Ιωάννα Μητροπούλου. “Ο λιτός κυκλαδίτικος σχεδιασμός ενισχύθηκε με καινούριες τεχνοτροπίες, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά τοπικά υλικά, όπως ο σοβάς και η γρανιτοκονία, σε νέες εφαρμογές από ντόπιους τεχνίτες. Το μάρμαρο από όλα τα μέρη της Ελλάδας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των χώρων, καθώς το συναντάμε σε διάφορες υφές και χρώματα, όπως το πράσινο Ποκαχόντας από το Άργος στο statement reception desk, το πράσινο μάρμαρο Τήνου στο περίγραμμα της κεντρικής πισίνας και το κίτρινο μάρμαρο Θηβών στους νιπτήρες των δωματίων”.

Numo Mykonos

Το resort διαθέτει οκτώ κατηγορίες δωματίων και σουιτών. Όλα είναι διακοσμημένα με ασπρόμαυρα ριγωτά μαρμάρινα πατώματα, χτιστά κρεβάτια και καθιστικά –εμπνευσμένα από τη vintage αισθητική και την παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική–, statement φωτιστικά από ορείχαλκο και διακοσμητικά αντικείμενα από εργαστήρια κεραμικών στις Κυκλάδες. Όσο για τη χρωματική παλέτα, οι σμαραγδένιες και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις των νερών του Καλαφάτη συναντούν τους χρυσούς τόνους της άμμου, ενώ οι έντονες πινελιές από πορτοκαλί και τερακότα παραπέμπουν στα ηλιοβασιλέματα του νησιού.

Numo Mykonos

Η γαστρονομία του “Νumo Mykonos”

Στο “Νumo Mykonos” στόχος είναι ο επισκέπτης να βιώσει μια αυθεντική μυκονιάτικη γευστική εμπειρία. Για το all day “Anemoessa Restaurant”, ο Νίκος Κουρκούτας, Executive Chef του “Numo Ierapetra”, σχεδίασε ένα μενού που βασίζεται στις βιολογικές πρώτες ύλες από μικρούς ντόπιους παραγωγούς. Έτσι, προέκυψε η σαλάτα Ceasar’s με τραγανή λούζα και dressing με κοπανιστή Μυκόνου και ο μουσακάς με φρέσκα θαλασσινά, καμένη μπεσαμέλ και τυροβολιά Μυκόνου.

Για το “Màre Màre bar”, το “Numo Mykonos” συνεργάστηκε με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο, Beverage Drink Director του “The Bar in front of the bar” που έχει βραβευτεί ως ένα από τα 100 καλύτερα bar παγκοσμίως στον διαγωνισμό The World’s 50 Best Bars. Μαζί δημιούργησαν μια σειρά από signature cocktails αλλά και ροφήματα που έλκουν την καταγωγή τους από την ελληνική παράδοση, όπως το Mount Supreme τσάι με επιλεγμένα βότανα και φρούτα από τον Όλυμπο. Πιστός στη φιλοσοφία της Numo για βιωσιμότητα και zero waste τεχνικές, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος προμηθεύεται τις πρώτες ύλες από παραγωγούς που καλλιεργούν με απόλυτα φυσικό τρόπο και τις διαχειρίζεται έτσι ώστε να προκύπτει το μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

numohotels.com

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ