32.7 C
Mykonos
Thursday, June 13, 2024
HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣε πλειστηριασμό δύο βίλες στη Μύκονο

Σε πλειστηριασμό δύο βίλες στη Μύκονο

Αρκετά βαριά, αλλά και «επώνυμα» σφυριά περιλαμβάνονται στη λίστα των πάνω από 880 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών που έχουν προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα. Από βίλες στη Μύκονο και ξενοδοχεία μέχρι βιομηχανικά ακίνητα με μεγάλη ιστορία.

Οι βίλες στη Μύκονο

Δύο ημιτελείς πολυτελείς βίλες στην περιοχή Κούνδουρος της Μυκόνου αναζητούν εδώ και έναν χρόνο το νέο ιδιοκτήτη τους.
Αναρτήθηκαν αρχικά τον Ιανουάριο του 2023, όταν διενεργήθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός, που είχε δύο σκέλη, με τη συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Το ένα σκέλος αφορούσε μια βίλα με πισίνα και με απέραντη θέα στο γαλάζιο, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 2,7 εκατ. ευρώ και άλλαξε χέρια με λίγες χιλιάδες ευρώ παραπάνω, καθώς κατακυρώθηκε στα 2.704.076 ευρώ.

Το δεύτερο σκέλος αφορούσε δύο ημιτελείς πολυτελείς κατοικίες στην ίδια περιοχή που βγήκαν με τιμή εκκίνησης στα 3,4 εκατ. ευρώ, για τις οποίες όμως δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Για αυτές το σφυρί χτύπησε ξανά στις 29 Μαρτίου, και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, προγραμματίστηκε για τις 5 Ιουλίου ο τρίτος πλειστηριασμός, με τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20% (ίση προς το 80% της αρχικώς ορισθείσας) και συγκεκριμένα στα 2,72 εκατ. ευρώ, ο οποίος όμως ανεστάλη. Ακολούθησε στις 8 Νοεμβρίου, με την ίδια τιμή εκκίνησης, χωρίς αποτέλεσμα και τώρα έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου με την τιμή να έχει υποχωρήσει στα 2,21 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 4.080 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Πλυντρί ή Κουφώκι ή Κούνδουρος», της κτηματικής περιφέρειας του δήμου Μυκονίων. Επί του αγροτεμαχίου, που είναι εκτός σχεδίου πόλεως, υπάρχουν σήμερα δύο κατοικίες, οι οποίες έχουν ονομαστεί «2Β» και «3Β».

Η κατοικία «2Β» αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας. Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 41,87 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 28,88 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 73,28 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 24,41 τ.μ.

Ο πρώτος όροφος περιλαμβάνει τμήμα κατοικίας επιφάνειας 56,98 τ.μ. Όπως σημειώνεται, το τμήμα του πρώτου ορόφου λειτουργεί αυτόνομα στεγάζοντας μια κατοικία, ενώ τα δυο άλλα επίπεδα λειτουργούν ενιαία.

Η κατοικία «3Β» αναπτύσσεται σε δύο στάθμες και αποτελείται από υπόγειο, με χρήση αποθηκευτική, ισόγειο και πρώτο όροφο με χρήση κατοικίας.

Το υπόγειο περιλαμβάνει αποθήκες επιφάνειας 71,30 τ.μ. και δεξαμενές επιφάνειας 12,50 τ.μ. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο κατοικίας επιφάνειας 69,23 τ.μ. και χώρο στάθμευσης επιφάνειας 27,75 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, οι κατοικίες είναι ημιτελείς, σε προχωρημένο όμως στάδιο ολοκλήρωσης, ενώ ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευαστεί δύο πισίνες (μια για κάθε κατοικία). Επιπλέον, έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή χρήσης χώρων στάθμευσης ισογείου σε χώρους κύριας χρήσης κατοικίας, καθώς και βοηθητικών χώρων υπογείου σε χώρους κατοικίας.

Το ιστορικό εργοστάσιο της «Μπριτάννια»

Την ίδια μέρα, δηλαδή την Τετάρτη, θα «κληρώσει» για τα απομεινάρια της ιστορικής βιομηχανίας υφασμάτων «Μπριτάννια» στη Ν. Φιλαδέλφεια , που θα βγουν με συνολική τιμή εκκίνησης 3.354.000 ευρώ και επισπεύδουσα τη doValue.

Οφειλέτιδα είναι η εταιρεία «Όμικρον Κύκλος Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.» («Όμικρον Κύκλος R.E.D. 1 Α.Ε»), πρώην «Sciens Real Estate Development Κτηματική Τουριστική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.», όπως μετονομάστηκε η «Πειραιώς Property Α.Ε.».

Η Μπριτάννια ιδρύθηκε το 1931 από την εδρεύουσα στο Μάντσεστερ CROSLAND MOOR & CO L.M.D, τον Κ. Ναθαναήλ και την εταιρεία «Γιαννούτσικος-Πετσιάβας», με αντικείμενο την κατασκευή μάλλινων υφασμάτων κασμηριών.

Όπως αναφέρεται σχετικά, από τους 300 εργάτες το 60% ήταν κορίτσια, τα οποία ήταν τα καταλληλότερα να διεξάγουν μια εργασία τόσο λεπτή και επίπονη, όπως ήταν το κόψιμο των κόμπων κατά την ύφανση. Μάλιστα, οι υφάντριες και μανταρίστριες της Μπριτάννια φημίζονταν ότι είχαν ξεπεράσει και τα αγγλικά στάνταρντ.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός του Υφαντουργείου (250 ιστοί), του Βαφείου, του Πλυντηρίου και του Φινιριστήριου προερχόταν από αγγλικούς οίκους.

Στη διάρκεια του 20ού αιώνα και επί αρκετές δεκαετίες η Μπριτάννια παρήγαγε τα πιο ποιοτικά κασμήρια και γενικά κάποια από τα καλύτερα υφάσματα και ρούχα στην Ελλάδα.Όλα αυτά μέχρι το 2007, όταν πλέον δεν μπόρεσε να αντέξει τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τις αθρόες εισαγωγές με συνέπεια να βάλει λουκέτο.

Το ακίνητο πέρασε στα χέρια της «Πειραιώς Property» το 2005 και τώρα οδηγείται στο σφυρί.

Πρόκειται για οικόπεδο, κατά τον προγενέστερο τίτλο κτήσεως, έκτασης 11.034,49 τ.μ. ενώ κατόπιν ρυμοτομήσεων, τακτοποιήσεων, καθορισμού οριογραμμών ρέματος κλπ, το απομένον οικόπεδο έχει τελική επιφάνεια 6.980,31 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λυκούργου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Επί του οικοπέδου υφίσταται, σύμφωνα με τον αρχικό τίτλο κτήσεως, ένα βιομηχανοστάσιο, το οποίο αποτελείται από το κυρίως ισόγειο βιομηχανικό κτήριο, επιφάνειας 4.800 τ.μ., μετά των υπογείων χώρων του, επιφάνειας 1.200 τ.μ. Επίσης υφίσταται ένα μηχανουργείο (μονώροφο παλαιό κτίσμα), 430 τ.μ., ένα κτήριο λεβητοστασίου 110 τ.μ., ένα ισόγειο κτήριο πρατηρίου, 30 τ.μ. και ένα φυλάκιο (οικίσκος φύλακα), 50 τ.μ.

Η συνολική επιφάνεια των κτισμάτων φτάνει τις 6.620 τ.μ.

Ουσιαστικά υπάρχει ο φέρων οργανισμός και οι περιμετρικές τοιχοποιίες, επιχρισμένες και χρωματισμένες. Επίσης στον ακάλυπτο υπάρχει καμινάδα η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είναι διατηρητέα, καθώς και γεώτρηση.

Το ακίνητο βρίσκεται σε σημείο πυκνής δόμησης αλλά και με καλή υπερτοπική πρόσβαση σε περιοχή με πράσινο, πλησίον του πάρκου της Ν. Φιλαδέλφειας και ειδικά του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και αθλητικού κέντρου της ΑΕΚ.

Το «φιλέτο» της Κέρκυρας

Επίσης την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οδηγείται σε νέο πλειστηριασμό η έκταση και τα απομεινάρια της «Αλέξανδρος Δεσύλλας Α.Ε.», στην Κέρκυρα, με το παλαιότερο εργοστάσιο κάνναβης στην Ελλάδα. Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η τιμή εκκίνησης στα 8,23 εκατ. ευρώ.

Το συγκρότημα στο προάστιο Γαρίτσας της πόλης της Κέρκυρας περιλαμβάνει οικοδομική έκταση 37.647 τ.μ. και περίπου 90 κτήρια.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται «στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόπολης, περιοχή μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, όπου πιθανολογείται ότι βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι του Αλκίνοου». Όσον αφορά τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του οικοπέδου, εξαιρούνται 6 διατηρητέα κτήρια συνολικής επιφάνειας 4.695 τ.μ. Από την έκταση των 36. 736 τ.μ. τα 20.259 τ.μ. αποτελούν την άμεσα περιβάλλουσα έκταση των 6 διατηρητέων. Άρα μιλάμε για εκμεταλλεύσιμη έκταση 16.005 τ.μ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται συντελεστής δόμησης 1,40, ποσοστό κάλυψης 70% και επιτρεπόμενο ύψος 13,50 μέτρα. Επίσης, οι επιτρεπόμενες χρήσεις προβλέπουν κατοικία, πολιτιστικές λειτουργίες και εκπαίδευση. Επομένως, υπάρχει η δυνατότητα ανέγερσης οικιστικού ή άλλου συγκροτήματος σε έκταση 16 στρεμμάτων.

Η Filiacom, η Elite και το «Lindos Memories»

Δύο ακόμη πλειστηριασμοί με μεγάλη ιστορία αφορούν την εταιρεία FiliaCom συμφερόντων του Στέλιου Αργυρού, πρώην Προέδρου του ΣΕΒ, αλλά και την βιομηχανία υποδημάτων Elite της οικογένειας Χριστοδουλάτου.

Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα τη doValue αφορά το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας «FiliaCom Εμπορική και Συμβουλευτική Α.Ε.», δηλαδή εργοστασιακή μονάδα κλωστοϋφαντουργίας, που βρίσκεται στη θέση «Τάκα» της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο συνολικής επιφάνειας 12.984,88τ.μ.

Το ακίνητο έχει βγει σε άλλους τέσσερις άγονους πλειστηριασμούς και την Τετάρτη θα ξαναβγεί με την τιμή πρώτη προσφοράς μειωμένη κατά 35% (στο 65% της αρχικώς ορισθείσας) στις 848.250 ευρώ.

Την ίδια μέρα, μετά από άγονο σφυρί το προηγούμενο διάστημα θα ξαναβγεί με μειωμένη τιμή εκκίνησης στις 710.400 ευρώ και ακίνητο του Δημήτρη Χριστοδουλάτου στη Δροσιά. Ο πλειστηριασμός για μέρος επαγγελματικού ακινήτου στην Κολοκυνθού, (όπου βρισκόταν η έδρα της Elite ΑΒΕΕ Υποδημάτων), που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

Για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων «Lindos Memories» στη Ρόδο.

Η διαδικασία στρέφεται κατά της ιδιοκτήτριας εταιρείας «Klimatair», επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, με βάση τη σχετική έκθεση εκτίμησης, στα 6,6 εκατ. ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο μισθώνεται από την «Ξενοδοχεία Ελλάδος Mitsis Company».

Πρόκειται για εκτός σχεδίου περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ περίπου νότια από το κέντρο του παραδοσιακού Οικισμού Λίνδου και 55 χλμ περίπου νότια της πόλης της Ρόδου. Το συγκρότημα αναπτύσσεται σε αγροτεμάχιο επιφάνειας βάσει τίτλου 25.310,50 τ.μ., στη θέση «Πετροκόπιο» της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου.

Εντός γηπέδου έχει κατασκευαστεί ξενοδοχειακή μονάδα δυναμικότητας 70 δωματίων και 150 κλινών, που αποτελείται από δύο διώροφα συγκροτήματα με υπόγειο και σοφίτα, ημιυπαίθριους χώρους, πισίνα, κιόσκι-μπαρ και βοηθητικό κτίσμα.

newmoney.gr

- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!
- Advertisment -spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ